Het team

image1

Melina Gorrebeeck

Sinds 2006 ben ik werkzaam als maatschappelijk werker, socioloog en integratief psychotherapeut op verschillende domeinen. 


Ik hou van inspireren, creëren en groeien. Het zinnetje 'je moet voorbij de eerste bocht zijn, om de tweede te kunnen zien, heeft me nooit los gelaten. 


En zo ga ik nu ook door het leven. En zo is ook The Mind Academy ontstaan. Als mijn grote excuus om te doen wat ik graag doe. Een geheel van wat mij energie geeft zeg maar. 


Ik neem de dagelijkse leiding van de praktijk voor mijn rekening alsook individuele begeleiding van jong-en-minder-jong-volwassenen en allerlei groepstrainingen. 


Contact:

mg@themindacademy.be

image2

Tessa Boesmans

 

Werken met gezinnen en samen met hen kijken waar ik kan helpen/wat ik kan aanreiken om op een aangename manier te kunnen samenleven is voor mij de basiswaarde van mijn job.

Ondersteuning bieden bij opvoedingsvragen en andere hulpvragen, samen op zoek gaan naar oplossingen waar je als ouder en/of kind vastloopt is mijn doel als gezinsbegeleidster. Hierbij maak ik graag gebruik van verschillende technieken en methodieken. Op die manier kunnen er handvaten geboden worden aan alle gezinsleden om hier thuis verder mee aan de slag te gaan. Ik zoek graag samen met jullie naar oplossingen, zodat iedereen binnen het gezin het gevoel heeft gehoord en gezien te worden. 

Sinds 2011 werk ik als gezinsbegeleidster / contextbegeleidster, dit voornamelijk binnen de Bijzondere Jeugdzorg en binnen problematische en verontrustende situaties. Daarnaast blijf ik graag bijleren en studeer ik  verder tot klinisch psycholoog. 

Contact:

tessa.gezinsbegeleidster@gmail.com

image3

Kris De Groot

Ik ben zo anders en toch ook gewoon.  Ik voel de wereld als heel overweldigend maar ik hou er ook van om geprikkeld te worden.  Ik wil met volle teugen leven maar ik moet me ook terugtrekken in mijn donkere, stille kamer om tot rust te komen.  

Ik kan heel vrolijk zijn maar ook heel verdrietig en ik koester elk gevoel. Ik ben de bruggenbouwer tussen de wereld van de gemiddelde mens en de wereld van de andersdenkende mens die ik zo goed begrijp.  Ik ben de vertaler-tolk, de auticoach.

Al meer dan twintig jaar kruip in de hoofden van mensen met autisme en ben ik tot de conclusie gekomen dat ze uitermate interessante mensen zijn van klein tot groot, van jong tot oud. Ik ben altijd zeer vereerd om mee aan hun levenspad te mogen werken.

Voor de ouders, partners en familie wil ik graag een klankbord zijn en mijn ervaringen delen. 

Samen gaan we aan de slag om kleine en grote uitdagingen aan te gaan, rust te vinden voor jezelf en zo tot een betere harmonie te komen in je leven.


Contact: 

kris.degroot@amohele.be

image4

Kathleen Mertens

Mijn basisopleidingen zijn  Bachelor Toegepaste Psychologie en Bachelor Psychiatrische verpleegkunde. Naast mijn coachwerk bij The Mind Academy werk ik in een psychiatrisch centrum op een residentiële behandelafdeling. 

Ik ben enorm geboeid door de Dialectische Gedragstherapie (DGT) en besloot daarom om mij ook buiten mijn vaste job met DGT bezig te houden. Ik coach mensen in het omzetten van de DGT-vaardigheden naar de praktijk en help hen bij de moeilijkheden die ze daarbij tegenkomen.  


Contact:  

kathleen.dgtcoach@gmail.com