Het team

image2

Melina Gorrebeeck

Sinds 2006 ben ik werkzaam als maatschappelijk werker, socioloog en integratief psychotherapeut op verschillende domeinen. 


Ik hou van inspireren, creëren en groeien. Het zinnetje 'je moet voorbij de eerste bocht zijn, om de tweede te kunnen zien, heeft me nooit los gelaten. 


En zo ga ik nu ook door het leven. En zo is ook The Mind Academy ontstaan. Als mijn grote excuus om te doen wat ik graag doe. Een geheel van wat mij energie geeft zeg maar. 


Ik neem de dagelijkse leiding van de praktijk voor mijn rekening alsook individuele begeleiding van jong-en-minder-jong-volwassenen en allerlei groepstrainingen. 


Contact:

mg@themindacademy.be

image3

Tatiana Ven

 Al van jongs af aan wist ik dat ik  met kinderen wou werken.

 

In mijn tienerjaren was ik vrijwilliger als animator op speelpleinen en ging ik mee op vakanties. Daarna studeerde ik af als Bachelor Toegepaste Psychologie. Dit wakkerde mijn interesse om te werken met kinderen en hun omgeving nog meer aan. Vervolgens besloot ik mij te specialiseren en volgde ik het Postgraduaat Client-Centered Spelcounseling. 


Mijn werk bij Kind en Preventie vzw als Projectmedewerker combineer ik met The Mind Academy waar ik Spelcounseling en Mindfulness aanbied.


Contact:

spelcounseling.tatiana@hotmail.com

image4

Tessa Boesmans

 

Werken met gezinnen en samen met hen kijken waar ik kan helpen/wat ik kan aanreiken om op een aangename manier te kunnen samenleven is voor mij de basiswaarde van mijn job.

Ondersteuning bieden bij opvoedingsvragen en andere hulpvragen, samen op zoek gaan naar oplossingen waar je als ouder en/of kind vastloopt is mijn doel als gezinsbegeleidster. Hierbij maak ik graag gebruik van verschillende technieken en methodieken. Op die manier kunnen er handvaten geboden worden aan alle gezinsleden om hier thuis verder mee aan de slag te gaan. Ik zoek graag samen met jullie naar oplossingen, zodat iedereen binnen het gezin het gevoel heeft gehoord en gezien te worden. 

Sinds 2011 werk ik als gezinsbegeleidster / contextbegeleidster, dit voornamelijk binnen de Bijzondere Jeugdzorg en binnen problematische en verontrustende situaties. Daarnaast blijf ik graag bijleren en studeer ik  verder tot klinisch psycholoog. 


Contact:

tessa.gezinsbegeleidster@gmail.com

image5

Kris De Groot

Ik ben zo anders en toch ook gewoon.  Ik voel de wereld als heel overweldigend maar ik hou er ook van om geprikkeld te worden.  Ik wil met volle teugen leven maar ik moet me ook terugtrekken in mijn donkere, stille kamer om tot rust te komen.  

Ik kan heel vrolijk zijn maar ook heel verdrietig en ik koester elk gevoel. Ik ben de bruggenbouwer tussen de wereld van de gemiddelde mens en de wereld van de andersdenkende mens die ik zo goed begrijp.  Ik ben de vertaler-tolk, de auticoach.

Al meer dan twintig jaar kruip in de hoofden van mensen met autisme en ben ik tot de conclusie gekomen dat ze uitermate interessante mensen zijn van klein tot groot, van jong tot oud. Ik ben altijd zeer vereerd om mee aan hun levenspad te mogen werken.

Voor de ouders, partners en familie wil ik graag een klankbord zijn en mijn ervaringen delen. 

Samen gaan we aan de slag om kleine en grote uitdagingen aan te gaan, rust te vinden voor jezelf en zo tot een betere harmonie te komen in je leven.


Contact: 

kris.degroot@amohele.be

image6

Kim Breugelmans

We zitten de dag van vandaag zoveel in ons hoofd en neigen de connectie met onszelf te verliezen. Terwijl het naar mijn mening zo waardevol is om je eigen leven te leiden in plaats van geleefd te worden door de ratrace van onze maatschappij. 

Daarom besloot ik om de tweejarige opleiding relaxatietherapie aan de KULeuven te volgen. Verder is yoga mijn passie en dit integreer ik dan ook graag in relaxatietherapie. Het is mijn doel om meer rust en balans in het leven van anderen te brengen. 

Als basisopleidingen behaalde ik een bachelor toegepaste psychologie en een master in de gezondheidsvoorlichting en -bevordering. Dit maakt dat ik ook nog werkzaam ben in een Sport Medisch Centrum en huisartsenpraktijk voor psychologische ondersteuning van patiënten.


Contact: 

kimberleybreugelmans@gmail.com

image7

Kathleen Mertens

Mijn basisopleidingen zijn  Bachelor Toegepaste Psychologie en Bachelor Psychiatrische verpleegkunde. Naast mijn coachwerk bij The Mind Academy werk ik in een psychiatrisch centrum op een residentiële behandelafdeling. 

Ik ben enorm geboeid door de Dialectische Gedragstherapie (DGT) en besloot daarom om mij ook buiten mijn vaste job met DGT bezig te houden. Ik coach mensen in het omzetten van de DGT-vaardigheden naar de praktijk en help hen bij de moeilijkheden die ze daarbij tegenkomen.  


Contact:  

kathleen.dgtcoach@gmail.com